Ízes, szaftos Stroganoff-marharagu: a mártás hihetetlenül finom
Az orosz konyhaművészet egyik remeke a tejfölös, gombás mártással készülő, omlós marhahús. Megnyalod utána mind a tíz ujjadat.

stroganoff-csirke
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

5 konyhai alapanyag, amiből bőrszépítő jégkockát készíthetsz: eltüntetik a pattanás után maradt foltokat »

Őszen is vagányak és dögösek: bátran vállalják szürke tincseiket Hollywood nagyasszonyai »

Telt idomú bloggerek mutatják meg, hogy a nőies megjelenés nincs mérethez kötve: ugyanazokat az összeállításokat viselik, mint a vékony lányok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ismered a Stroganoff-bélszín történetét? A szaftos, ízletes fogás nevét gróf Alexander Grigorievich Stroganoffról kapta, neki készítette el először Andre Dupont francia szakács. A recept már egy 1861-ben megjelent szakácskönyvben is megtalálható. Azóta világszerte ismert lett. A szaftos egytálétel készülhet szűzpecsenyéből és csirkemellből is. Az eredeti receptben nem szerepel uborka, de bátran tehetsz hozzá. 

29407425 ff97cb096c6b56d4e0b21d56aa043473 wm

Stroganoff-marharagu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg bélszín
  • 25 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 dl bor
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bélszínt mosd meg, csepegtesd le róla a nedvességet, és kicsit klopfold ki. Vágd vékony, kisujjnyi nagyságú csíkokra, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és forgasd össze a liszttel. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát.
Rakd hozzá a bélszínt, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát is. Pirítsd egy-két percig, majd locsold meg a borral, és párold 10 percig. Ha szeretnél, rakhatsz hozzá uborkát is. Amikor a hús és a gomba már puha, öntsd hozzá a mustárral elkevert tejfölt. Forrald össze, tálaláskor még petrezselyemmel is megszórhatod. 
A hagymás rostélyos is régi klasszikus, és otthon is lehet olyan finom, mint az étteremben. 

Ezt is szeretjük