Ízes, szaftos Stroganoff-marharagu: a mártás hihetetlenül finom
Az orosz konyhaművészet egyik remeke a tejfölös, gombás mártással készülő, omlós marhahús. Megnyalod utána mind a tíz ujjadat.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
Ismered a Stroganoff-bélszín történetét? A szaftos, ízletes fogás nevét gróf Alexander Grigorievich Stroganoffról kapta, neki készítette el először Andre Dupont francia szakács. A recept már egy 1861-ben megjelent szakácskönyvben is megtalálható. Azóta világszerte ismert lett. A szaftos egytálétel készülhet szűzpecsenyéből és csirkemellből is. Az eredeti receptben nem szerepel uborka, de bátran tehetsz hozzá.

Stroganoff-marharagu
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg bélszín
- 25 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 dl bor
- 2 teáskanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A bélszínt mosd meg, csepegtesd le róla a nedvességet, és kicsit klopfold ki. Vágd vékony, kisujjnyi nagyságú csíkokra, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és forgasd össze a liszttel. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát.
Rakd hozzá a bélszínt, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát is. Pirítsd egy-két percig, majd locsold meg a borral, és párold 10 percig. Ha szeretnél, rakhatsz hozzá uborkát is. Amikor a hús és a gomba már puha, öntsd hozzá a mustárral elkevert tejfölt. Forrald össze, tálaláskor még petrezselyemmel is megszórhatod.
A hagymás rostélyos is régi klasszikus, és otthon is lehet olyan finom, mint az étteremben.
Még több recept