Ínyenc Stroganoff-bélszín sok mustárral: el sem hiszed, milyen gyorsan elkészül

Az egyszerű, de fenséges Stroganoff-bélszín a tejfölös-mustáros ragunak köszönhetően fantasztikusan szaftos, és bő fél óra alatt elkészül.

stroganoff-belszin-receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sokan úgy tartják, hogy a Stroganoff-bélszín eredeti orosz fogás, ám valójában egy francia séf alkotta meg Pavel Alexandrovics Stroganov grófnak. Az eredeti receptben nincs tejszín, bár sokan ma már azzal készítik. Továbbá gyakran tesznek bele uborkát is, ha szereted, ne hagyd ki!

Stroganoff-bélszín

Hozzávalók

  • 50 dkg bélszín
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bélszínt mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd fél centi széles csíkokra. Sózd, borsozd, és egy kicsit tedd félre. A gombát pucold meg, és vágd kis darabokra.
A vajat olvaszd meg, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később dobd rá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, szórd meg liszttel, és kevergetve pirítsd két-három percig. Tedd hozzá a gombát, öntsd fel a borral, ha szükséges, kevés vízzel, és kis lángon párold 20 percig. Amikor a hús puha, a tejfölt keverd össze a mustárral, öntsd a lábosba, és forrald össze pár perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük