Az igazi strandlángos, ahogy a kedvenc balatoni büfédben készítik - Ennyi a titka
Itt a strandszezon, hangolódj rá ezzel a remek lángossal!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A strandon igazán tudják, hogy kell jó lángost készíteni, de nem lehetetlen otthon sem megsütni. Készítheted kisebbre is, nem kell strandméretben prezentálni.

A jól megszokott sajtos-tejfölös feltét mellett adj esélyt más változatoknak is, próbáld ki lilahagymával, ketchuppal, kolbásszal, pörkölttel, zöldségkrémekkel. Bármit is teszel rá, ne spórolj vele.

Strandlángos recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés ideje: 40 perc, kelesztés: 1 óra 15 perc

 A  vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, a teteje pedig habos lesz.
A lisztet szitáld egy tálba, így sokkal lazább lesz a lángos. Szórd hozzá a sót, a közepébe készíts egy mélyedést, öntsd bele a megkelt élesztőt, és dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg a tészta közepesen lágy, sima és fényes nem lesz. Takard le, és keleszd legalább a duplájára körülbelül háromnegyed óra alatt.

Olajos kézzel készíts a tésztából kis halmokat, majd pakold őket egy tálcára, egymástól nagyobb távolságra. Takard le konyharuhával, és keleszd még 30 percig. Ha a tészta jól megnő, önts egy serpenyőbe bőséges olajat, forrósítsd fel, majd helyezd bele a lángosokat. Előtte a széleinél húzogasd és nyújtogasd meg mindegyiket. Süsd szép pirosra mindkét oldalukat, majd szedd papírtörlőre, és hagyd lecsepegni. Tálaláskor szórd meg sóval, kend meg fokhagymával, és pakold meg jól ízlés szerint.

Blog.hu ajánló