Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben
A steakburgonya akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha és fűszeres. Ha így sütöd, tökéletes lesz!

Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még a hagyományos sült krumplinál is sokkal, de sokkal jobb. Nagy előnye, hogy sütés közben a krumpli nem szívja magát tele olajjal. Érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. A steakburgonya mellé feltétlenül kínálj házi készítésű, joghurtos, fokhagymás mártogatóst!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors

Mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, dörzsöld meg a héját jó alaposan, majd vágd négy-hat részre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze a préselt fokhagymával,  a rozmaringgal, ízlés szerinti sóval és borssal. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra körülbelül 40 perc alatt, közben többször forgasd át, hogy egyformán piruljon.

A mártogatóshoz keverd össze egy tálban a joghurtot, a majonézt, a zúzott fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg tetszés szerinti zöldfűszerekkel. A krumplival együtt tálald.

Blog.hu ajánló