Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben

A steakburgonya akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha és fűszeres. Ha így sütöd, tökéletes lesz!

Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez még a hagyományos sült krumplinál is sokkal, de sokkal jobb. Nagy előnye, hogy sütés közben a krumpli nem szívja magát tele olajjal. Érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. A steakburgonya mellé feltétlenül kínálj házi készítésű, joghurtos, fokhagymás mártogatóst!

Steakburgonya mártogatóssal

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors

Mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, dörzsöld meg a héját jó alaposan, majd vágd négy-hat részre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze a préselt fokhagymával,  a rozmaringgal, ízlés szerinti sóval és borssal. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra körülbelül 40 perc alatt, közben többször forgasd át, hogy egyformán piruljon.

A mártogatóshoz keverd össze egy tálban a joghurtot, a majonézt, a zúzott fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg tetszés szerinti zöldfűszerekkel. A krumplival együtt tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük