Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben
A steakburgonya akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha és fűszeres. Ha így sütöd, tökéletes lesz!

Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Melltartóban sétált az utcán Sarah Jessica Parker: jó oka volt rá »

A babaolaj nemcsak a bőrödön csodaszer: zseniális tippek a használatára »

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még a hagyományos sült krumplinál is sokkal, de sokkal jobb. Nagy előnye, hogy sütés közben a krumpli nem szívja magát tele olajjal. Érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. A steakburgonya mellé feltétlenül kínálj házi készítésű, joghurtos, fokhagymás mártogatóst!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors

Mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, dörzsöld meg a héját jó alaposan, majd vágd négy-hat részre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze a préselt fokhagymával,  a rozmaringgal, ízlés szerinti sóval és borssal. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra körülbelül 40 perc alatt, közben többször forgasd át, hogy egyformán piruljon.

A mártogatóshoz keverd össze egy tálban a joghurtot, a majonézt, a zúzott fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg tetszés szerinti zöldfűszerekkel. A krumplival együtt tálald.

Ezt is szeretjük