Szerb csirkeragurecept Stahl Judittól
Kevés hozzávalóból is lehet finomat csinálni, ezt bizonyítja a szerb csirkeragu receptje is.
Néha sem az idő, sem a hozzávalók nem engedik, hogy hosszasan a konyhában időzzünk a vacsorát készítve.
Stahl Juditnak erre is van megoldása, úgy hívják, szerb csirkeragu, amelynek receptjét egy nyaralás alkalmával találta ki. Érdemes kipróbálni!
Szerb csirkeragu
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkefelsőcomb
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg 35 dkg-os csípős ajvár
- 1 csokor friss kapor
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A combokból vágd ki a csontot, majd a bőrös húst ujjnyi csíkokra szeleteld fel, és sózd, borsozd meg.
A húscsíkokat három adagra osztva, adagonként bő három-három perc alatt, nagy lángon kevergetve, egy-egy kanál felforrósított olajon süsd meg. Ami elkészült, azt szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre.
7 egyszerű étel, amit mindenki szeret, és egy dolog mindenképp kell hozzá
Nézegess képeket!
ElolvasomAz eddig használt edényt húzd le a tűzről. Tedd bele az ajvárt, a tejszínt, a felaprított kaprot, és keverd össze annyira, hogy szép, egynemű mártás kapj belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ezután keverd bele a megsütött csirkecsíkokat, és mérsékelt lángon körülbelül egy perc alatt melegítsd fel a mártásban.
Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra.
Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.
A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.
Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 4249 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- fahéj
Rakott padlizsán görög módra
- fokhagyma
- káposzta
Káposztával sült oldalas
- fokhagyma
- brokkoli