Szerb csirkeragurecept Stahl Judittól
Gyors vacsora
Kevés hozzávalóból is lehet finomat csinálni, ezt bizonyítja a szerb csirkeragu receptje is.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néha sem az idő, sem a hozzávalók nem engedik, hogy hosszasan a konyhában időzzünk a vacsorát készítve.

Stahl Juditnak erre is van megoldása, úgy hívják, szerb csirkeragu, amelynek receptjét egy nyaralás alkalmával találta ki. Érdemes kipróbálni!

Szerb csirkeragu

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkefelsőcomb
  • 2 dl habtejszín
  • 1 üveg 35 dkg-os csípős ajvár
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A combokból vágd ki a csontot, majd a bőrös húst ujjnyi csíkokra szeleteld fel, és sózd, borsozd meg.

A húscsíkokat három adagra osztva, adagonként bő három-három perc alatt, nagy lángon kevergetve, egy-egy kanál felforrósított olajon süsd meg. Ami elkészült, azt szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre.

Az eddig használt edényt húzd le a tűzről. Tedd bele az ajvárt, a tejszínt, a felaprított kaprot, és keverd össze annyira, hogy szép, egynemű mártás kapj belőle.

Ezután keverd bele a megsütött csirkecsíkokat, és mérsékelt lángon körülbelül egy perc alatt melegítsd fel a mártásban.

Cikkünk megírásában Stahl Judit Gyors Konyha című könyve segített.

Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra.

Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.

A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 4249 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

brokkoli csirke lead
  • fokhagyma
  • brokkoli

Csőben sült csirkemell

Ezt is szeretjük