Spenótos rakott krumpli
Ha a magyaros ízek helyett valami másra vágysz, cseréld le a rakott krumpliban a kolbászt spenótra. Könnyebb és egészségesebb fogás.
A spenótot nemcsak főzelékként fogyaszthatod, hanem tésztára is teheted, sőt, egy nagy klasszikust is feldobhatsz vele.
A rakott krumpli ízét tökéletesen kiegészíti egy kis zöld, arról nem is beszélve, hogy a spenót nagyon egészséges.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 40 dkg spenótlevél
- 40 dkg krumpli
- 4 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 doboz tejföl
- reszelt sajt
- szerecsendió
- só
- bors
A hagymákat aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a megmosott, feldarabolt spenótot, a fűszereket, és párold meg. A tojásokat főzd keményre, a krumplit pedig héjában. Szeleteld fel mindkettőt. Vajazz ki egy tálat, fektess bele egy réteg krumplit, erre tegyél tojást, majd a spenótos keverékből a felét, végül pedig a kis tejjel elkevert tejföllel locsold meg. Ismételd meg a rétegezést, majd told előmelegített sütőbe, és süsd meg 30 perc alatt.
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- cukkini
Képeken a legfinomabb rakottasok receptekkel

- túró
- cukkini
Juhtúróval töltött cukkini

- joshi bharat
- mező misi