Gyors spenótos gnocchi sok fokhagymával és sajttal
Ha van a hűtődben tészta, 15 perc alatt összedobod ezt a krémes, spenótos gnocchit.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót rendkívül egészséges, rengeteg vasat és vitamint tartalmaz, sok benne a kalcium és a magnézium is. Éppen ezért használd fel minél többször főzés során. A spenótos gnocchi a fárasztó munka után is remek választás. 

Spenótos gnocchi recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gnocchi
  • 20 dkg mirelit spenót
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni, és ha már lobog, tedd bele a gnocchikat, majd dobj hozzá egy csipet sót. Ha mégis te akarod elkészíteni a tésztát, akkor kattints ide a receptjéért. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl a tésztát. Akkor az igazi, ha a nudlik kicsit kemények maradnak. Főzés közben ne kevergesd meg őket. Ha a gnocchik feljönnek a felszínre, szedd ki őket, csepegtesd le, és még forrón forgasd át a vajon.

A szószhoz olvaszd ki a spenótot, majd hidegen keverd össze a tejszínnel, az apróra vágott vagy áttört fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval, és alacsony tűzön, óvatosan melegítsd fel. Ha nem mirelit spenótból készíted, akkor vágd csíkokra a leveleket, majd vajon párold át, és ehhez öntsd a többi hozzávalót. Tálaláskor rakd a szószt a tésztára, és szórd meg jól reszelt parmezánnal.

Ezt is szeretjük