Egészséges, sajttal töltött spenótos tekercs - Így nem fog szétesni tekerés közben
A krémsajtos, spenótos sajttekercs igazi étvágygerjesztő csemege, amit könnyű összedobni.

spenotos-tekercs
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a spenótos tekercset akkor is feltétlenül kóstold meg, ha nem vagy nagy barátságban a leveles zöldséggel. Ízletesen és változatosan elkészítheted. Partifalatként az ünnepi asztalon és a hidegtálon is jól mutat. 

A krémsajtot feldobhatod darabokra vágott főtt tojással, sonkával, medvehagymával, paprikával vagy bármilyen friss zöldséggel. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy napig pihenteted, mert az ízek jól összeérnek.

Spenótos tekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Töltelékhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • lazac

Elkészítés ideje: 40 perc

Elkészítés menete

A spenótot olvaszd fel, majd jól nyomkodd ki, hogy csak a lehető legkevesebb folyadék maradjon benne. Ha friss spenótból készíted, mosd meg, forrázd le, majd tedd aprítógépbe, és pürésítsd. Válaszd szét a tojásokat, rakd hozzá a sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Végül habosítsd a tojásfehérjét, és forgasd a spenótos masszához. Ha nem akar összeállni, kevés lisztet is keverhetsz hozzá.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a zöldséges keveréket. Ügyelj arra, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastag legyen. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.

Ha jól átsült, fordítsd egy konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Rögtön tekerd fel határozott mozdulatokkal. Ha kihűl, kend meg a krémsajttal, és feldobhatod még lazacdarabokkal is. Végül csavard fel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.

Ezt is szeretjük