Szuperegészséges spenótos, sütőtökös saláta, amiből fogyókúra alatt is jóllakhatsz
A spenótos, sütőtökös saláta igazi zsírgyilkos finomság. Akár nap mint nap elkészítheted, nem fogod megunni.

Szuperegészséges spenótos, sütőtökös saláta, amiből fogyókúra alatt is jóllakhatsz
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen emlegetik a sütőtököt az ősz királynőjeként. Amellett, hogy kitűnő antioxidáns, gazdag vitaminforrás is. A spenót is számos pozitív hatással rendelkezik. A kettőből együtt csodás salátát készíthetsz. Önmagában is kiváló vacsora, de kínálhatod húsok, sajtok mellé is. 

Spenótos, sütőtökös saláta

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 20 dkg bébispenót
  • 10 dkg dió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a sütőtököt, és vágd fel kisebb kockákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségdarabkákat. Süsd meg fél óra alatt 200 fokos sütőben. Ha puha, vedd ki a tököt, és várd meg, míg legalább langyosra hűl. 

Addig alaposan öblítsd át a spenótleveleket, majd szárítsd meg, keverd össze az olívaolajjal és a balzsamecettel. Ízlés szerint sózd és borsozd be, szórd meg apró darabokra vágott dióval, végül keverd hozzá a sütőtököt. Rögtön tálalhatod is. 
 

Ezt is szeretjük