Tepsis, spenótos, sajtos krumpli - Egytálétel és köret is lehet
Újabb remek variáció a tepsis krumplira! A spenótos, sajtos változat már önmagában is laktató.

Tepsis, spenótos, sajtos krumpli - Egytálétel és köret is lehet
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a melegben nem kívánod a zsíros, nehéz ételeket, vesd be a spenótos-sajtos krumplit. Eheted önmagában, de kínálhatod sültek, grillezett húsok mellé is. Az ínyenc, tejszínes szósznak köszönhetően esélye sincs kiszáradni. Felgyorsíthatod a sütési folyamatot, ha a krumplit előfőzöd.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd vékony szeletekre. A tejszínt öntsd lábosba, keverd hozzá a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, majd melegítsd forráspontig. A spenótot mosd meg alaposan, pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy sor krumplit, arra szórj reszelt sajtot, és tégy rá spenótot. Újabb réteg krumpli és spenót következik. Öntsd rá a tejszínt, és dobd rá a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 50-60 percig. Ha szükséges, mert gyorsan megpirul a teteje, fedd le fóliával.

Ezt is szeretjük