Tepsis, spenótos, sajtos krumpli - Egytálétel és köret is lehet
Újabb remek variáció a tepsis krumplira! A spenótos, sajtos változat már önmagában is laktató.

Tepsis, spenótos, sajtos krumpli - Egytálétel és köret is lehet
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a melegben nem kívánod a zsíros, nehéz ételeket, vesd be a spenótos-sajtos krumplit. Eheted önmagában, de kínálhatod sültek, grillezett húsok mellé is. Az ínyenc, tejszínes szósznak köszönhetően esélye sincs kiszáradni. Felgyorsíthatod a sütési folyamatot, ha a krumplit előfőzöd.

Spenótos, sajtos krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd vékony szeletekre. A tejszínt öntsd lábosba, keverd hozzá a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, majd melegítsd forráspontig. A spenótot mosd meg alaposan, pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy sor krumplit, arra szórj reszelt sajtot, és tégy rá spenótot. Újabb réteg krumpli és spenót következik. Öntsd rá a tejszínt, és dobd rá a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 50-60 percig. Ha szükséges, mert gyorsan megpirul a teteje, fedd le fóliával.

Ezt is szeretjük