Fantasztikusan krémes spenótos-ricottás lasagne: hús nélkül is jó laktató
A lasagne vegetáriánus változatban is isteni! Ez a spenótos-ricottás variáció biztos, hogy ízleni fog az egész családnak.

lasagne spenot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boltokban készen kapható lasagne tésztalapok segítségével villámgyorsan varázsolhatsz finom és változatos ételeket az asztalra. A bolognais mellett próbálj ki új ízeket! A spenót nagyon jól illik a tésztához és a legkülönfélébb sajtfélékhez, így a lágy ricottához is. A zöld lehet friss vagy akár mirelit is. Utóbbi esetben 40 deka szükséges hozzá. 

Spenótos-ricottás lasagne

Hozzávalók:

  • 70 dkg friss spenót
  • 50 dkg lasagne
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg, majd az átnyomott fokhagymagerezdek, kevés só és bors hozzáadásával fonnyaszd meg az olívaolajon. Ha összeesnek, add hozzájuk a ricottát, és keverd össze az egészet.

Egy tepsit teríts be a lasagnelapok egyharmadával. Kend rá a ricottás-spenótos keverék felét, fedd be lapokkal, és rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetején lapok legyenek, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd 30 percig, majd vedd le pár percre a tetejéről a fóliát, és hagyd, hogy megpiruljon a sajt.
Egyszerű gyúrttészta-alaprecept felhasználásával akár magad is elkészítheted a lasagnelapokat.

Ezt is szeretjük