Roppanós spenótos párna leveles tésztából: villámgyors, kiadós finomság
Itt az új spenót szezonja, így használd fel minél sokoldalúbban, leveles párnába is jól jön.

spenotos-leveles-taska
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Így a megosztó spenót is nagy kedvenc lesz! A tavasz egyik legegészségesebb zöldje tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, magnéziummal és káliummal. A főzeléken túl számtalan módon felhasználhatod. Tökéletes alapanyag akkor is, ha sós sütit készítenél. Fűszeresen, fokhagymával, szerecsendióval, sőt akár fetával is megbolondíthatod.

Spenótos párna leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a spenótot pucold meg, és vágd apróra, vagy olvaszd fel. A fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon futtasd meg. Amikor kezd színesedni és illatozni, add hozzá a spenótot, majd párold meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd hagyd kicsit hűlni. Turmixold össze vagy pépesítsd botmixerrel, és keverd hozzá az egyik tojást.

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, olvaszd fel szobahőmérsékleten, és vágd fel egyforma nagyságú téglalapokra. A felére halmozz a spenótos masszából. A maradék tésztalapokat vágd be átlósan három helyen, fedd be vele a tölteléket, a szeleket nyomkodd le. 

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 perc alatt aranybarnára. 
A spenót tésztafeltétnek is tökéletes, tejszínnel, parmezánnal isteni, laktató ebéd lesz.

Ezt is szeretjük