Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Ezzel a szupergyors, ízletes spenótos-mascarponés tésztával megkönnyítheted a hétköznapi főzőcskézést.

Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is tökéletes. Főleg, ha mascarponéval és sajttal is feldobod. Ilyen formában a finnyás gyerekek is megeszik. Remek alap hozzá a spagetti, a tagliatelle és a penne is. Amíg a tészta megfő, kényelmesen összedobhatod a krémes szószt.

Spenótos, mascarponés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1.2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben forralj vizet, amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá egy teáskanál sót, önts hozzá kevés olajat, így biztosan nem fog összeragadni a tészta. Főzd fogkeményre nyolc perc alatt, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. 

 

Közben az olívaolajat hevítsd fel, rakd hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig. Tedd hozzá a megtisztított spenótot. Süsd öt percig, és amikor kezd fonnyadni, öntsd hozzá a tejszínt, majd rakd hozzá a mascarponét. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd össze három-öt perc alatt. Rögtön reszeld a parmezánt a forró, sűrű, krémes szószhoz, és keverd össze a kifőtt tésztával.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük