Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Ezzel a szupergyors, ízletes spenótos-mascarponés tésztával megkönnyítheted a hétköznapi főzőcskézést.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is tökéletes. Főleg, ha mascarponéval és sajttal is feldobod. Ilyen formában a finnyás gyerekek is megeszik. Remek alap hozzá a spagetti, a tagliatelle és a penne is. Amíg a tészta megfő, kényelmesen összedobhatod a krémes szószt.
Spenótos, mascarponés tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg tészta
- 20 dkg spenót
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg parmezán sajt
- 1.2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy edényben forralj vizet, amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá egy teáskanál sót, önts hozzá kevés olajat, így biztosan nem fog összeragadni a tészta. Főzd fogkeményre nyolc perc alatt, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Közben az olívaolajat hevítsd fel, rakd hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig. Tedd hozzá a megtisztított spenótot. Süsd öt percig, és amikor kezd fonnyadni, öntsd hozzá a tejszínt, majd rakd hozzá a mascarponét. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd össze három-öt perc alatt. Rögtön reszeld a parmezánt a forró, sűrű, krémes szószhoz, és keverd össze a kifőtt tésztával.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept