Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Ezzel a szupergyors, ízletes spenótos-mascarponés tésztával megkönnyítheted a hétköznapi főzőcskézést.

Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is tökéletes. Főleg, ha mascarponéval és sajttal is feldobod. Ilyen formában a finnyás gyerekek is megeszik. Remek alap hozzá a spagetti, a tagliatelle és a penne is. Amíg a tészta megfő, kényelmesen összedobhatod a krémes szószt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1.2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben forralj vizet, amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá egy teáskanál sót, önts hozzá kevés olajat, így biztosan nem fog összeragadni a tészta. Főzd fogkeményre nyolc perc alatt, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. 

 

Közben az olívaolajat hevítsd fel, rakd hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig. Tedd hozzá a megtisztított spenótot. Süsd öt percig, és amikor kezd fonnyadni, öntsd hozzá a tejszínt, majd rakd hozzá a mascarponét. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd össze három-öt perc alatt. Rögtön reszeld a parmezánt a forró, sűrű, krémes szószhoz, és keverd össze a kifőtt tésztával.

Blog.hu ajánló