Spenótos krumplisaláta ropogós baconnel és sajttal: önmagában és köretként is fenséges
Egyél jót, készítsd el villámgyorsan! A spenótos krumplisaláta könnyű, mégis tartalmas.

A krumplisaláta majonéz nélkül, üde dresszinggel fantasztikus tavasz végi, nyár eleji fogás. A krumplit nem kell főzni, inkább párold, villámgyorsan megpuhul. Jó választás bármilyen sült vagy rántott húshoz, halhoz és zöldséghez, de önmagában, hidegen, melegen is isteni.
Spenótos krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 20 dkg spenót
- 10 dkg bacon
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só
Az öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A krumplit kapargasd meg, és karikázd vagy vágd fel tetszés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a kis darabokra vágott bacont, majd rakd rá az aprított hagymát. Süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd tedd hozzá a krumplit. Kis lángon párold puhára. Ne kevergesd, nehogy összetörjön a krumpli, inkább csak rázogasd az edényt. Szórd meg sóval, mielőtt levennéd a tűzről, majd dobd rá a megtisztított spenótot.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a citrom levét, a fokhagymát és a borsot, majd locsold meg vele a krumplit. Óvatosan forgasd össze, és már tálalhatod is.
A szezon másik nagy kedvence a petrezselymes újkrumpli. Ha kicsit megpirítod, még jobb lesz.