Spenótos krumplisaláta ropogós baconnel és sajttal: önmagában és köretként is fenséges
Egyél jót, készítsd el villámgyorsan! A spenótos krumplisaláta könnyű, mégis tartalmas.

spenotos-krumplisalata
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplisaláta majonéz nélkül, üde dresszinggel fantasztikus tavasz végi, nyár eleji fogás. A krumplit nem kell főzni, inkább párold, villámgyorsan megpuhul. Jó választás bármilyen sült vagy rántott húshoz, halhoz és zöldséghez, de önmagában, hidegen, melegen is isteni.  

Spenótos krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma

Az öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, és karikázd vagy vágd fel tetszés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a kis darabokra vágott bacont, majd rakd rá az aprított hagymát. Süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd tedd hozzá a krumplit. Kis lángon párold puhára. Ne kevergesd, nehogy összetörjön a krumpli, inkább csak rázogasd az edényt. Szórd meg sóval, mielőtt levennéd a tűzről, majd dobd rá a megtisztított spenótot.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a citrom levét, a fokhagymát és a borsot, majd locsold meg vele a krumplit. Óvatosan forgasd össze, és már tálalhatod is. 
A szezon másik nagy kedvence a petrezselymes újkrumpli. Ha kicsit megpirítod, még jobb lesz. 

Ezt is szeretjük