Spenótos krumplisaláta ropogós baconnel és sajttal: önmagában és köretként is fenséges
Egyél jót, készítsd el villámgyorsan! A spenótos krumplisaláta könnyű, mégis tartalmas.

spenotos-krumplisalata
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A 42 éves Diane Kruger szuper formában van: hamar visszanyerte a szülés előtti alakját »

Egyszerű, otthoni gyakorlatok mellizomra: feszesítő edzés pár lépésben »

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplisaláta majonéz nélkül, üde dresszinggel fantasztikus tavasz végi, nyár eleji fogás. A krumplit nem kell főzni, inkább párold, villámgyorsan megpuhul. Jó választás bármilyen sült vagy rántott húshoz, halhoz és zöldséghez, de önmagában, hidegen, melegen is isteni.  

Spenótos krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma

Az öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, és karikázd vagy vágd fel tetszés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a kis darabokra vágott bacont, majd rakd rá az aprított hagymát. Süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd tedd hozzá a krumplit. Kis lángon párold puhára. Ne kevergesd, nehogy összetörjön a krumpli, inkább csak rázogasd az edényt. Szórd meg sóval, mielőtt levennéd a tűzről, majd dobd rá a megtisztított spenótot.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a mustárt, a citrom levét, a fokhagymát és a borsot, majd locsold meg vele a krumplit. Óvatosan forgasd össze, és már tálalhatod is. 
A szezon másik nagy kedvence a petrezselymes újkrumpli. Ha kicsit megpirítod, még jobb lesz. 

Ezt is szeretjük