Spenótos gnocchi könnyű gombás szósszal: 25 perc alatt elkészül
Ha gyors, de ínyenc tésztát dobnál össze ebédre vagy vacsorára, a spenótos-gombás gnocchi remek választás.

spenotos-gombas-gnocchi
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi sokak kedvence. Jó minőségű bolti tésztából ráadásul gyorsan izgalmas ebédet készíthetsz belőle. A gombás, spenótos szószhoz csirkét is rakhatsz, így még laktatóbbá, tartalmasabbá teheted a fogást. Amíg a tészta megfő, a feltét is elkészül. A bortól a szósz még finomabb, izgalmasabb lesz.

Spenótos, gombás gnocchi

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 50 dkg gnocchi
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forralj vizet egy nagyobb edényben, majd amikor lobog, tedd bele a gnocchit. Dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor a tészta a felszínre emelkedik, szűrd le, és csepegtesd le.   

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a kis darabokra vágott csirkemellet, és pirítsd pár percig. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát és az összevagdosott spenótot. Öntsd fel a borral és a tejszínnel, fűszerezd sóval, borssal, és párold kis lángon addig, amíg a csirkemell megpuhul. Forgasd össze a tésztával, és rottyantsd össze.
Ha van időd, a gnocchit akár saját magad is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.  

Ezt is szeretjük