Spenótos gnocchi könnyű gombás szósszal: 25 perc alatt elkészül
Ha gyors, de ínyenc tésztát dobnál össze ebédre vagy vacsorára, a spenótos-gombás gnocchi remek választás.

spenotos-gombas-gnocchi
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi sokak kedvence. Jó minőségű bolti tésztából ráadásul gyorsan izgalmas ebédet készíthetsz belőle. A gombás, spenótos szószhoz csirkét is rakhatsz, így még laktatóbbá, tartalmasabbá teheted a fogást. Amíg a tészta megfő, a feltét is elkészül. A bortól a szósz még finomabb, izgalmasabb lesz.

Spenótos, gombás gnocchi

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 50 dkg gnocchi
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forralj vizet egy nagyobb edényben, majd amikor lobog, tedd bele a gnocchit. Dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor a tészta a felszínre emelkedik, szűrd le, és csepegtesd le.   

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a kis darabokra vágott csirkemellet, és pirítsd pár percig. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát és az összevagdosott spenótot. Öntsd fel a borral és a tejszínnel, fűszerezd sóval, borssal, és párold kis lángon addig, amíg a csirkemell megpuhul. Forgasd össze a tésztával, és rottyantsd össze.
Ha van időd, a gnocchit akár saját magad is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.  

Ezt is szeretjük