Spenótos, fetás tekercs: bolti leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A spenótos, fetás csiga vagy tekercs egy egyszerű sós péksütemény, amit most már friss zöldből is elkészíthetsz.
Végre itt a friss, vitaminban gazdag spenót szezonja, így készíts belőle minél több finomságot! A feta sajttal tökéletes harmóniában vannak egymással, étvágygerjesztő tekercseket készíthetsz velük. Uzsonnára és főételnek is tökéletesek a roppanós sütik.
Spenótos, fetás tekercs
Hozzávalók
- 20 dkg spenót
- 15 dkg feta
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás a kenéshez
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát, majd pirítsd meg. Add hozzá a megtisztított, leturmixolt vagy pépesített spenótot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd párold puhára.
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Kanalazz rá spenótos masszát, morzsold rá a fetát, és tekerd fel. Vágd fel három-négy centiméter vastag szeletekre, kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
A pizzás tekercsek is ellenállhatatlanok, főleg sok sajttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept