Villámgyors spenótos-baconös süti leveles tésztából: ropogós és jó fűszeres
A spenótból is készülhet fantasztikus fogás! Ropogós leveles tésztában, baconnel és fetával egyszerűen csúcs!


- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
A spenót a tavasz egyik legegészségesebb zöldje, amiből nem csak főzelék készülhet! Bár gyermekként nem mindenkinek volt a kedvence, érdemes új formában is kipróbálni. Remekül harmonizál a fetával és a baconnel. Friss spenót híján mirelitből is elkészítheted, és vendégváróként, előételként is számolhatsz vele.
Spenótos-baconös leveles süti
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 50 dkg spenót
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg bacon
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárga
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A spenótleveleket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd dobd rá a zúzott fokhagymát, és süsd, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a spenótleveleket, fonnyaszd meg, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágd egyforma nagyságú téglalapokra. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a sütőben jól megemelkednek. Kanalazz mindegyikre spenótos keveréket, morzsolj rájuk fetát, és szórd meg kis darabokra vágott baconnel. Kend le felvert tojással, és forró sütőben, 200 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
A spenót a lasagnéba is kiváló, hússal, hús nélkül is készítheted, a besamelt ne hagyd le róla.
Még több recept