Fűszeres sertés spárgás töltelékkel: omlós, és kicsit sem száraz
Az egészben sült, spárgával töltött sertés egyik titka a fűszerezés. Karajból és szűzpecsenyéből is elkészítheted.

spargaval-toltott-sertes
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kicsit többre, másra vágysz, mint az egészben sült karaj vagy szűzpecsenye, akkor töltsd meg! Kerülhetnek bele zöldségek, így most még akár spárga is, továbbá sajt. Kívülről pedig kend be fűszeres keverékkel. Pihentesd kicsit, mielőtt felszeleteled, sokkal szebben tudod vágni. 

Spárgával töltött sertéshús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj vagy szűzpecsenye
  • 10 dkg sajtkrém
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 csokor spárga
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részeit távolítsd el. Dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre, majd öblítsd le hideg vízzel. Ha szűzpecsenyéből készíted, hosszában vágd, nyisd ki, mint egy könyvet, majd klopfolóval kicsit ütögesd meg. Keverd össze a sajtot a spárgával, és töltsd meg vele a húst. A szűzpecsenyét tekerd fel. Amennyiben karaj az alap, hosszában, egy éles késsel szúrj bele lyukat, és abba mehet a töltelék. A húst sózd be jó alaposan, és tűzdeld meg fokhagymával.

A megolvasztott zsírt keverd össze a köménymaggal és a borssal, majd dörzsöld be vele a húst. Tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetés után pakold át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fóliázd le, és told a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon, a karaj körülbelül két óra alatt készül el, a szűpecsenyének jóval rövidebb a sütési ideje. Ha szükséges, a végén pirítsd meg a karajt. 

A lassan sült, édes, ragacsos oldalas is fenséges főfogás. A pác valami csúcs!
 

Ezt is szeretjük