Spárgával, sajttal sült újkrumpli: csak dobd a serpenyőbe a hozzávalókat
A roppanós spárga és az üde újkrumpli tényleg nyerő páros! Sütve, jól megválasztott fűszerekkel isteni.

spargas-sajtos-ujkrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spárgás újkrumpli grillsajttal turbózva valódi kényeztető fogás. Most mindkét zöldséget könnyen beszerezheted, semmi extra nincs benne, mégis különleges lesz a végeredmény. Érdemes kisebb krumplikat összeszedni ehhez a fogáshoz. Ha teheted, a spárgából a zöldet válaszd, hisz karakteresebb ízű, és tovább friss marad. 

Spárgás, sajtos újkrumpli

Hozzávalók:

  • 70 dkg újkrumpli
  • 20 dkg halloumi sajt
  • 1 csokor spárga
  • 1 db vöröshagyma
  • 2.5 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágd két-három centis szeletekre, és rakd kevés zsiradékkal megkent grillrácsra, vagy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha aranybarna. A sütési idő a sajtok fajtájától függően változhat, de csak pár perc.

A krumpli héját kapargasd le, és alaposan mosd meg, majd vágd félbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd körülbelül 10 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, sózd, borsozd, és süsd további három percig.

Tedd hozzá a megtisztított spárgát is. Önts hozzá kevés vizet, és kis lángon párold 10 percig. A végén mehet hozzá a sajt, szórd meg aprított petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal. 
A spárga sonkával és zsemlemorzsával is kitűnő, ráadásul gyorsan összedobhatod. 

Ezt is szeretjük