Spárgával, sajttal sült újkrumpli: csak dobd a serpenyőbe a hozzávalókat
A roppanós spárga és az üde újkrumpli tényleg nyerő páros! Sütve, jól megválasztott fűszerekkel isteni.
![Spárgás, sajtos újkrumpli](https://kep.index.hu/1/0/3288/32880/328801/32880124_266aa24fc8690db37a33773ff17a4b77_wm.jpg)
A spárgás újkrumpli grillsajttal turbózva valódi kényeztető fogás. Most mindkét zöldséget könnyen beszerezheted, semmi extra nincs benne, mégis különleges lesz a végeredmény. Érdemes kisebb krumplikat összeszedni ehhez a fogáshoz. Ha teheted, a spárgából a zöldet válaszd, hisz karakteresebb ízű, és tovább friss marad.
Spárgás, sajtos újkrumpli
Hozzávalók
- 70 dkg újkrumpli
- 20 dkg halloumi sajt
- 1 csokor spárga
- 1 db vöröshagyma
- 2.5 dl húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 ág rozmaring
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sajtot vágd két-három centis szeletekre, és rakd kevés zsiradékkal megkent grillrácsra, vagy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha aranybarna. A sütési idő a sajtok fajtájától függően változhat, de csak pár perc.
A krumpli héját kapargasd le, és alaposan mosd meg, majd vágd félbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd körülbelül 10 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, sózd, borsozd, és süsd további három percig.
Tedd hozzá a megtisztított spárgát is. Önts hozzá kevés vizet, és kis lángon párold 10 percig. A végén mehet hozzá a sajt, szórd meg aprított petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal.
A spárga sonkával és zsemlemorzsával is kitűnő, ráadásul gyorsan összedobhatod.
Még több recept