Kiadós spanyol omlett hagymával és krumplival: főfogásnak is beillik, olyan laktató
A krumplival és hagymával készült spanyol omlett olyan laktató, hogy teljes értékű ebédnek is megfelel.
Az omlettet rendszerint reggelire, esetleg vacsorára készítjük, a krumplival és hagymával sült spanyol változat azonban annyira kiadós, hogy főfogásként is bátran kínálhatod.
Spanyol omlett receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 6 tojás
- 4 krumpli
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, add a hagymához, és 10-15 perc alatt közepes lángon süsd meg őket. Nem kell, hogy ropogós kérgük keletkezzen, a lényeg, hogy ne maradjanak nyersek. A tojásokat üsd egy tálba, sózd és borsozd őket, majd öntsd hozzá a kisült krumplit és hagymát, és keverd el. Letakarva hagyd állni negyedórát. A pihentetési idő leteltével egy tiszta serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg az omlettet.
Ha szereted a mediterrán hangulatú fogásokat, a kiadós spanyol lencsefőzeléket is bátran készítsd el.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció