Sütőben sült tojásos spagetti: a ropogós tészta ellenállhatatlan
A sült tojásos lepény, vagyis a frittata spagettivel készítve egyszerű, mégis kiadós.

frittata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Spagettis frittata

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg spagetti
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején. 

A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.

Ezt is szeretjük