Sütőben sült tojásos spagetti: a ropogós tészta ellenállhatatlan

A sült tojásos lepény, vagyis a frittata spagettivel készítve egyszerű, mégis kiadós.

Spagettis frittata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Spagettis frittata

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg spagetti
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején. 

A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.

20 perces carbonara spagetti olasz recept alapján: tojástól krémes a szósz

Felejtsd el a hamis carbonarát, az eredetit sem több idő összedobni, és sokkal-sokkal finomabb lesz, mint bármilyen tejszínes szósz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük