Sütőben sült tojásos spagetti: a ropogós tészta ellenállhatatlan
A sült tojásos lepény, vagyis a frittata spagettivel készítve egyszerű, mégis kiadós.
Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.
Spagettis frittata
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg spagetti
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején.
A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.
20 perces carbonara spagetti olasz recept alapján: tojástól krémes a szósz
Felejtsd el a hamis carbonarát, az eredetit sem több idő összedobni, és sokkal-sokkal finomabb lesz, mint bármilyen tejszínes szósz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció