Ízes, zamatos sóskaleves tejszínnel habarva: jobb, mint gondolnád
Ne csak főzeléket készíts sóskából, a levest is feltétlenül próbáld ki! Ha krumplit is teszel bele, még tartalmasabb lesz.

soskaleves-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóska méltatlanul szorult háttérbe, hisz igenis lehet belőle igazán finom ételeket főzni. Nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyásban is a segítségedre lehet. Arról nem beszélve, hogy tele van fontos tápanyagokkal. Főzd finomra, krémlevesként is próbáld ki. Ha tejszínnel habarod, igazán selymes lesz. 

Sóskaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sóska
  • 3 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sóskát tisztítsd meg, és vagdosd apróra. A hagymát kockázd fel, a krumplit pedig pucold meg, karikázd fel. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, dobd rá a krumplit, és kevergetve süsd pár percig. Tedd hozzá a sóskát, és önts hozzá egy liter vizet. Rakd hozzá a leveskockát, majd sózd és borsozd. Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Ha túl savanyúnak találod, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod még snidlinggel vagy petrezselyemmel is, és tojással kínáld. 
Van néhány trükk, amivel a válogatósok is megszerethetik a sóskát. 

Ezt is szeretjük