Ízes, zamatos sóskaleves tejszínnel habarva: jobb, mint gondolnád
Ne csak főzeléket készíts sóskából, a levest is feltétlenül próbáld ki! Ha krumplit is teszel bele, még tartalmasabb lesz.

soskaleves-receptje
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A leggyönyörűbb esküvői torták tavaszra: jól mutatnak majd a képeken »

Pusztítja a szabad gyököket és megszünteti a gyulladást: a lapacho tea igazi szuperital »

Lisa Kudrow nem próbálja eltüntetni a ráncait: az 56 éves színésznő így is nagyon jól fest »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóska méltatlanul szorult háttérbe, hisz igenis lehet belőle igazán finom ételeket főzni. Nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyásban is a segítségedre lehet. Arról nem beszélve, hogy tele van fontos tápanyagokkal. Főzd finomra, krémlevesként is próbáld ki. Ha tejszínnel habarod, igazán selymes lesz. 

Sóskaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sóska
  • 3 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sóskát tisztítsd meg, és vagdosd apróra. A hagymát kockázd fel, a krumplit pedig pucold meg, karikázd fel. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, dobd rá a krumplit, és kevergetve süsd pár percig. Tedd hozzá a sóskát, és önts hozzá egy liter vizet. Rakd hozzá a leveskockát, majd sózd és borsozd. Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Ha túl savanyúnak találod, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod még snidlinggel vagy petrezselyemmel is, és tojással kínáld. 
Van néhány trükk, amivel a válogatósok is megszerethetik a sóskát. 

Ezt is szeretjük