Ízes, zamatos sóskaleves tejszínnel habarva: jobb, mint gondolnád
Ne csak főzeléket készíts sóskából, a levest is feltétlenül próbáld ki! Ha krumplit is teszel bele, még tartalmasabb lesz.

soskaleves-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sóska méltatlanul szorult háttérbe, hisz igenis lehet belőle igazán finom ételeket főzni. Nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyásban is a segítségedre lehet. Arról nem beszélve, hogy tele van fontos tápanyagokkal. Főzd finomra, krémlevesként is próbáld ki. Ha tejszínnel habarod, igazán selymes lesz. 

Sóskaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sóska
  • 3 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sóskát tisztítsd meg, és vagdosd apróra. A hagymát kockázd fel, a krumplit pedig pucold meg, karikázd fel. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, dobd rá a krumplit, és kevergetve süsd pár percig. Tedd hozzá a sóskát, és önts hozzá egy liter vizet. Rakd hozzá a leveskockát, majd sózd és borsozd. Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Ha túl savanyúnak találod, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod még snidlinggel vagy petrezselyemmel is, és tojással kínáld. 
Van néhány trükk, amivel a válogatósok is megszerethetik a sóskát. 

Ezt is szeretjük