Ízes, zamatos sóskaleves tejszínnel habarva: jobb, mint gondolnád
Ne csak főzeléket készíts sóskából, a levest is feltétlenül próbáld ki! Ha krumplit is teszel bele, még tartalmasabb lesz.

soskaleves-receptje
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

Durván tönkreteheti a bőrt az egyoldalú étrend: így jelzi a fehérjehiányt »

A ráncokat és a pattanásokat is hatékonyan kezeli: így készíts kurkumaolajat »

Nőies és vagány overallok a nyári kínálatból: a legdivatosabb retró fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóska méltatlanul szorult háttérbe, hisz igenis lehet belőle igazán finom ételeket főzni. Nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyásban is a segítségedre lehet. Arról nem beszélve, hogy tele van fontos tápanyagokkal. Főzd finomra, krémlevesként is próbáld ki. Ha tejszínnel habarod, igazán selymes lesz. 

Sóskaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sóska
  • 3 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sóskát tisztítsd meg, és vagdosd apróra. A hagymát kockázd fel, a krumplit pedig pucold meg, karikázd fel. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, dobd rá a krumplit, és kevergetve süsd pár percig. Tedd hozzá a sóskát, és önts hozzá egy liter vizet. Rakd hozzá a leveskockát, majd sózd és borsozd. Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Ha túl savanyúnak találod, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod még snidlinggel vagy petrezselyemmel is, és tojással kínáld. 
Van néhány trükk, amivel a válogatósok is megszerethetik a sóskát. 

Ezt is szeretjük