
Ízes, zamatos sóskaleves tejszínnel habarva: jobb, mint gondolnád
Ne csak főzeléket készíts sóskából, a levest is feltétlenül próbáld ki! Ha krumplit is teszel bele, még tartalmasabb lesz.


A sóska méltatlanul szorult háttérbe, hisz igenis lehet belőle igazán finom ételeket főzni. Nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így a fogyásban is a segítségedre lehet. Arról nem beszélve, hogy tele van fontos tápanyagokkal. Főzd finomra, krémlevesként is próbáld ki. Ha tejszínnel habarod, igazán selymes lesz.
Sóskaleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sóska
- 3 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 db leveskocka
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A sóskát tisztítsd meg, és vagdosd apróra. A hagymát kockázd fel, a krumplit pedig pucold meg, karikázd fel. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, dobd rá a krumplit, és kevergetve süsd pár percig. Tedd hozzá a sóskát, és önts hozzá egy liter vizet. Rakd hozzá a leveskockát, majd sózd és borsozd. Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel. Fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Ha túl savanyúnak találod, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod még snidlinggel vagy petrezselyemmel is, és tojással kínáld.
Van néhány trükk, amivel a válogatósok is megszerethetik a sóskát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept