Sós-sajtos tekercs könnyű, kelt tésztából: ezt a nagyi is megirigyelné
Főzelék mellé, vendégvárónak, vagy, ha már unod az édességet: a sós-sajtos tekercs bármikor bevethető.

sajtos-tekercsek
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

Nyárindító epres smoothie: tele vitaminnal, és istenien finom »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tészta nemcsak édesen, sósan is nagyon finom. Ezekért a sajtos tekercsekért pedig egyenesen odalesz mindenki. A régi, bevált trükköket ezúttal se felejtsd el, fontos, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. Mindenképp szitáld át a lisztet, hogy a tészta jó levegős legyen, és ne sajnáld az időt az alapos kidolgozásra.  

Sós-sajtos tekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

A töltelékhez

  • 15 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojássárgája
  • zöldfűszer
  • bors

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj legalább 10 percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Mehet hozzá a megkelt élesztő, a tojássárgája és a só. Alaposan dolgozd össze, takard le, majd keleszd körülbelül háromnegyed órán át.

Közben készítsd el a tölteléket. Keverd össze a sajtkrémet, a lisztet, a tojást, a sót, a borsot és az ízlés szerinti zöldfűszert. Jól megy hozzá az oregánó és a bazsalikom is.  
 

Kelesztés után gyúrd át a tésztát, majd oszd négy cipóra, és nyújts ki egyesével kör alakúra. Kend meg a töltelékkel, és vágd mindegyiket kisebb cikkekre. A tésztákat kívülről befelé haladva tekerd fel. Kend meg tojással, és szórd meg sóval. Sütés előtt még pihentesd 20 percig, majd légkeveréses sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. 

A sajtos rúd is hasonlóan finom, ha bevetsz néhány trükköt, hihetetlenül omlós lesz. 

Ezt is szeretjük