Házi sós, sajtos csavart ropi: filléres sós finomság egyszerűen
A sós, sajtos ropi fantasztikus családi nass, és csavarva még különlegesebb.

sajtos-csavart-ropi
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós, sajtos csavart ropi a pogácsáknál is egyszerűbb, hisz a tésztát nem kell gyúrni, keleszteni. Kellően zsíros, ráadásul tejföl is kerül bele, így nem kell attól tartanod, hogy kiszárad a sütőben. A sajtos változat mellett próbáld ki a szezámmagos sütiket is. Jó ötlet nagyobb összejövetelekre, és a közelgő farsangi mulatságba is. 

Sós, sajtos csavart ropi

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a tejföllel, a tojássárgával és a reszelt sajttal. Jól gyúrd össze, könnyen formázható, sima tésztát kell kapnod. Formázz belőle egy gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastag téglalapra. Vágj belőle 1,5 centi széles, 10 centi hosszú rudakat, majd mindegyiket csavard meg.

Rendezd a ropikat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a felvert tojásfehérjével. Tedd forró sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt. 
A kívül-belül sajtos rúd is eteti magát. Akkor lesz igazán omlós, ha zsírral készíted. 

Ezt is szeretjük