Házi sós, sajtos csavart ropi: filléres sós finomság egyszerűen
A sós, sajtos ropi fantasztikus családi nass, és csavarva még különlegesebb.
A sós, sajtos csavart ropi a pogácsáknál is egyszerűbb, hisz a tésztát nem kell gyúrni, keleszteni. Kellően zsíros, ráadásul tejföl is kerül bele, így nem kell attól tartanod, hogy kiszárad a sütőben. A sajtos változat mellett próbáld ki a szezámmagos sütiket is. Jó ötlet nagyobb összejövetelekre, és a közelgő farsangi mulatságba is.
Sós, sajtos csavart ropi
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kemény sajt
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a tejföllel, a tojássárgával és a reszelt sajttal. Jól gyúrd össze, könnyen formázható, sima tésztát kell kapnod. Formázz belőle egy gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastag téglalapra. Vágj belőle 1,5 centi széles, 10 centi hosszú rudakat, majd mindegyiket csavard meg.
Rendezd a ropikat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a felvert tojásfehérjével. Tedd forró sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt.
A kívül-belül sajtos rúd is eteti magát. Akkor lesz igazán omlós, ha zsírral készíted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció