Csodás sós palacsinta újhagymával: hamisítatlan tavaszi recept
Az újhagymás sós palacsinta tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal fejedelmi ebéd.
Nem csak édes lehet a palacsinta! Ez a sós, újhagymás változat vastagabb, gyúrt tésztából készül. A lapokat többször át kell gyúrni és hajtogatni, de túl sok munka nincs velük. Tálald tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal!
Sós palacsinta újhagymával
Hozzávalók 9 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 3.5 dkg forró víz
- 3 szál újhagyma
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sóval, öntsd fel forró vízzel, gyúrd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben az újhagymát szeleteld fel. Pihentetés után a tésztát szedd kilenc egyenlő részre. Az egyik darabot nyújtsd ki kör alakúra, kend meg kevés olajjal, szórj rá újhagymát. Tekerd fel, mint a palacsintát, sodorj belőle csigát, és újra nyújtsd ki. Ezt ismételd el a többi darabbal is. Enyhén kiolajozott, forró serpenyőben, oldalanként három-négy perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.
Akár spenóttal is feldobhatod a palacsinta tésztáját.
Spenótos palacsinta egyszerűen: napindítónak is tökéletes
A puha, üde színben tündöklő palacsinta egyszerűen készül, próbáld ki magában vagy valamilyen ízletes kencével.
ElolvasomKép: Ting Lin / 500 px / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció