Mennyei sós karamell házilag főzve: fagyi vagy sütemény tetejére nagyon jó
Itthon is egyre elterjedtebb édesség a sós karamell, ami egészen új értelmet ad a kétféle alapíznek.
A külföldön már hosszú ideje népszerű sós karamell egyre elterjedtebb édesség itthon is. Nagyon finom fagyi vagy süti tetejére, de akár önmagában kanalazva is. Az émelyítően édes karamell ízét remekül ellensúlyozza a sós aroma. A vajat elkészítés előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljön a lábosba.
Sós karamell
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 1.25 dl habtejszín
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A cukrot öntsd száraz lábosba, és közepes lángon kezdd el karamellizálni. Ez nagyjából negyedóra múlva fog megtörténni, addigra válik a kristályos cukor világosbarna folyadékká. Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a felkockázott vajat, majd tedd vissza a tűzre, és folyamatosan kevergetve forrald össze, amíg egynemű lesz. Közben a tejszínt is melegítsd fel, de vigyázz, ne forrjon. Amikor a cukor és a vaj összeolvadt, újra vedd le a lábost a tűzről, és lassan keverd hozzá a tejszínt. Tedd vissza a tűzre, sózd meg, és négy-öt perc alatt forrald össze. Kanalazd csatos üvegbe, de a tetejét csak akkor zárd rá, amikor kihűlt. Hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.
Édes tejkaramellát is készíthetsz házilag, amit utána annyira jó nassolni.
Puha tejkaramella házilag – Édesszájúaknak szuper karácsonyi ajándék
Szétolvad a szájban ez a tejkaramella, amelynek az elkészítéséhez csak némi odafigyelés és türelem szükséges.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció