Sörrel sült omlós csirkecombok: nem maradhat el mellőle a fokhagyma
A sörös szaftban sült csirkecomb nem mindennapi élmény.

Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a fokhagymás pác és a sörös szaft. Az így készült csirkecomb nemcsak finom, hanem gyönyörű szép is, ráadásul, mivel az alkohol sütés közben elpárolog belőle, a gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Mindenképpen jó minőségű sört vásárolj hozzá.
Sörrel sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirke alsócomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl világos sör
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a majoránnával, a füstölt paprikával és a borssal. A sűrű, pépes keveréket oszd el a csirkecombokon úgy, hogy a bőr alá is jusson belőle, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.
A pácolási idő leteltével egy tepsi alját rakd ki felkarikázott hagymával. Oszd el rajta a combokat, és öntsd mellé a sört. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Közben negyedóránként locsold meg a szafttal. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst.
Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós
A fügével sült csirkecomb az édes és sós ízek tökéletes kombinációja, igazi fejedelmi ebéd lehet.
ElolvasomKép: Arundthati Sathe / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!