Aranyló sült csirke sörrel locsolva - Ettől lesz tökéletesen ropogós a bőre
Bolondítsd meg a sült csirkét kevés sörrel! Nemcsak sokkal szebb lesz a bőre, hanem omlósabbá és ízletesebbé is válik tőle. Ne aggódj, az alkohol elpárolog, így a gyerekek is nyugodtan ehetnek belőle. A húst egészben és darabokban is sütheted, a fűszerezésen pedig akár mindig variálhatsz egy kicsit.
Sörös sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész grillcsirke
- 10 dkg vaj
- 5 dl világos sör
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál zöldfűszer
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, tisztítsd meg, a szőröket, tokokat távolítsd el. Keverd össze az olvasztott vajat, az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Dobj hozzá valamilyen zöldfűszert. Masszírozd be a csirkét a keverékkel, nyúlj be a bőre alá is. Ha lehet, pihentesd legalább két órán át a hűtőben.
Rakd a húst egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba, a lábait kösd össze. Öntsd rá a maradék páclét és a sör felét. Fedd le fóliával, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán át. Közben 20 percenként locsold meg a szafttal, és a maradék sört is öntsd rá több részletben. A húst időközönként forgasd át. A sörnek sütés közben el kell párolognia. Amikor a csirke már puha, tehát a combba könnyen belemegy egy éles kés, és tiszta lé folyik ki belőle, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hús sütési ideje a nagyságától is függ.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció