Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei
Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.
Dobd fel a megszokott sertéspörköltöt sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.
Sörös sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sertéscomb
- 3 dl sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.
Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.
A sertéscsülköt is készítheted hagyományos módon, sörös szaftban.
Pirosra sült csülök savanyú káposztával: így lesz ropogós a bőre
A fenséges csülök savanyúkáposzta-ágyon, sörrel nyakon öntve sül készre, így lesz a bőre szép piros és ropogós.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció