Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei

Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.

Sörös sertéspörkölt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel a megszokott sertéspörköltöt sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.

Sörös sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéscomb
  • 3 dl sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.

Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.

A sertéscsülköt is készítheted hagyományos módon, sörös szaftban.

Pirosra sült csülök savanyú káposztával: így lesz ropogós a bőre

A fenséges csülök savanyúkáposzta-ágyon, sörrel nyakon öntve sül készre, így lesz a bőre szép piros és ropogós.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük