Sertéspörkölt sörben főzve, sűrű szafttal: az illata és az íze is mennyei
Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Dobd fel a megszokott sertéspörköltöt sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.
Sörös sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sertéscomb
- 3 dl sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.
Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.
A sertéscsülköt is készítheted hagyományos módon, sörös szaftban.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept