Savanyú káposzta sörben párolva: ünnepi köretnek is tökéletes recept
Sörben párolva még finomabb lesz a savanyú káposzta.

A párolt savanyú káposzta igazi ünnepi köret ropogós sültek mellé, az elkészítése pedig nem is lehetne egyszerűbb. Mivel a savanyú káposztát már eleve gyalulva árulják, még a felszeletelésével sem kell bajlódnod. Ha még izgalmasabbá szeretnéd varázsolni, párold sörös szaftban!
Sörös párolt savanyú káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg savanyú káposzta
- 5 dl világos sör
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál szemes bors
- só
Elkészítés:
A káposztát csepegtesd le. Ha túl savanyúnak érzed, mosd át.
Egy lábosban olvaszd fel a zsírt. Tedd rá a cikkekre vágott hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a káposztát, és forgasd össze. Szórd meg sóval, szemes borssal, őrölt köménnyel. Öntsd fel a sörrel, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el párolni. Ha kevés a folyadék, vízzel pótold. Fedd le, és kis lángon 15 perc alatt párold puhára.
Lassú tűzön főtt, omlós marhaszegy: a sörtől lesz különleges az íze
A lassú tűzön főtt húsok elkészítése ugyan időigényes, a végeredmény azonban minden percet megérdemel. Ezúttal marhaszegyet készítünk, különböző zöldségekkel együtt főzve és egy kis sörrel megbolondítva.
ElolvasomKép: pilipphoto / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- sonka
- szalonna
Sűrű és kiadós kaszásleves: egytálételnek is beillik

- húsételek
- karácsonyi recept