Ropogós, omlós csirkecombok sörös pácban érlelve: gyönyörű fényes lesz a bőre
Különlegesen omlós, zamatos csirkecombokat süthetsz ki, ha először sörös pácban érleled őket.
A sörös pác nagyon jót tesz bármilyen húsnak, és az alkohol miatt sem kell aggódnod, hiszen az sütés közben elpárolog belőle. Akkor a legfinomabb, ha sokféle illatos fűszerrel dobod fel a húst. Vigyázz, a sörben komló van, így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!
Sörös pácban sült csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl sör
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóiknál vágd ketté, majd dörzsöld be őket alaposan sóval és borssal. A sört keverd el a zúzott fokhagymával, a magos mustárral, a majoránnával, az oregánóval, a füstölt paprikával és a gyömbérrel. A csirkecombokat forgasd meg ebben a pácban, majd letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy a pác ízei átjárják a hús mélyét is. Amikor a pácolási idő letelt, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy kiolajozott tepsiben, öntsd a tetejükre az összes páclevet, és alufóliával letakarva süsd őket egy órát. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tepsiről, hogy a csirkecombok bőre ropogósra piruljon.
Tálald coleslaw-val, vagyis tartalmas amerikai káposztasalátával!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept