Ropogós, omlós csirkecombok sörös pácban érlelve: gyönyörű fényes lesz a bőre

Különlegesen omlós, zamatos csirkecombokat süthetsz ki, ha először sörös pácban érleled őket.

soros csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sörös pác nagyon jót tesz bármilyen húsnak, és az alkohol miatt sem kell aggódnod, hiszen az sütés közben elpárolog belőle. Akkor a legfinomabb, ha sokféle illatos fűszerrel dobod fel a húst. Vigyázz, a sörben komló van, így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!

Sörös pácban sült csirkecombok receptje

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóiknál vágd ketté, majd dörzsöld be őket alaposan sóval és borssal. A sört keverd el a zúzott fokhagymával, a magos mustárral, a majoránnával, az oregánóval, a füstölt paprikával és a gyömbérrel. A csirkecombokat forgasd meg ebben a pácban, majd letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy a pác ízei átjárják a hús mélyét is. Amikor a pácolási idő letelt, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy kiolajozott tepsiben, öntsd a tetejükre az összes páclevet, és alufóliával letakarva süsd őket egy órát. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tepsiről, hogy a csirkecombok bőre ropogósra piruljon.

Tálald coleslaw-val, vagyis tartalmas amerikai káposztasalátával!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük