Ropogós, omlós csirkecombok sörös pácban érlelve: gyönyörű fényes lesz a bőre
Különlegesen omlós, zamatos csirkecombokat süthetsz ki, ha először sörös pácban érleled őket.
A sörös pác nagyon jót tesz bármilyen húsnak, és az alkohol miatt sem kell aggódnod, hiszen az sütés közben elpárolog belőle. Akkor a legfinomabb, ha sokféle illatos fűszerrel dobod fel a húst. Vigyázz, a sörben komló van, így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!
Sörös pácban sült csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl sör
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóiknál vágd ketté, majd dörzsöld be őket alaposan sóval és borssal. A sört keverd el a zúzott fokhagymával, a magos mustárral, a majoránnával, az oregánóval, a füstölt paprikával és a gyömbérrel. A csirkecombokat forgasd meg ebben a pácban, majd letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy a pác ízei átjárják a hús mélyét is. Amikor a pácolási idő letelt, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy kiolajozott tepsiben, öntsd a tetejükre az összes páclevet, és alufóliával letakarva süsd őket egy órát. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tepsiről, hogy a csirkecombok bőre ropogósra piruljon.
Tálald coleslaw-val, vagyis tartalmas amerikai káposztasalátával!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció