Szuperomlós lesz így a karaj és a tarja - Ez a sörös pác nagyon jó grillezéshez

Ezzel az egyszerű, sörös páccal nagyon finom, omlós lesz a grillezett karaj vagy tarja.

soros pac
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nehezebb húsok, mint a karaj vagy a tarja grillezéséhez nagyon jól megy ez az egyszerű, sörös, fokhagymás pác. Mivel az alkohol sütés közben elpárolog, gyerekeknek is nyugodtan adható, azonban figyeljetek rá oda, hogy a sörben lévő komló miatt gluténérzékenyek nem fogyaszthatják.

Sörös pác grillezéshez

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg karaj avgy tarja
  • 2.5 dl barna sör
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki. A sört öntsd egy üveg- cserép- vagy kerámiaedénybe, keverd össze az olajjal, a zúzott fokhagymagerezddel, az oregánóval és ízlés szerint borssal. Fektesd a húsokat ebbe a lébe, hogy mindegyiket teljesen ellepje, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy-két órát. Kisütés előtt egy rövid idővel vedd ki őket a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek, utána forró grillrácson oldalanként öt-hét perc alatt süsd őket ropogósra. Csak a tányéron sózd meg őket, különben könnyen kiszáradnak, rágóssá válnak.

A kisütött hússzeletek mellé nagyon jól megy ez a könnyű, joghurtos-majonézes kukoricasaláta.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük