Szuperomlós lesz így a karaj és a tarja - Ez a sörös pác nagyon jó grillezéshez
Ezzel az egyszerű, sörös páccal nagyon finom, omlós lesz a grillezett karaj vagy tarja.
A nehezebb húsok, mint a karaj vagy a tarja grillezéséhez nagyon jól megy ez az egyszerű, sörös, fokhagymás pác. Mivel az alkohol sütés közben elpárolog, gyerekeknek is nyugodtan adható, azonban figyeljetek rá oda, hogy a sörben lévő komló miatt gluténérzékenyek nem fogyaszthatják.
Sörös pác grillezéshez
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg karaj avgy tarja
- 2.5 dl barna sör
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki. A sört öntsd egy üveg- cserép- vagy kerámiaedénybe, keverd össze az olajjal, a zúzott fokhagymagerezddel, az oregánóval és ízlés szerint borssal. Fektesd a húsokat ebbe a lébe, hogy mindegyiket teljesen ellepje, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy-két órát. Kisütés előtt egy rövid idővel vedd ki őket a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek, utána forró grillrácson oldalanként öt-hét perc alatt süsd őket ropogósra. Csak a tányéron sózd meg őket, különben könnyen kiszáradnak, rágóssá válnak.
A kisütött hússzeletek mellé nagyon jól megy ez a könnyű, joghurtos-majonézes kukoricasaláta.
- húsételek
- barna sör
- grillezett hús
- grillezett sertéstarja
- sörös pác grillezéshez
- grillezett karaj
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept