Sonkával, sajttal töltött, omlós csirkemell: a tölteléktől lesz igazán különleges
A szárazabb csirkemellet azzal is feldobhatod, ha megtöltöd sonkával és sajttal.

A csirkemellet szinte bármivel megtöltheted, a sajtos-sonkás változat igazi klasszikus. Ha bunda nélkül sütöd meg, még kevesebb kalóriát tartalmaz. A sajttal viszont ne spórolj! Ha van időd, pihentesd a száraz pácban a húst, úgy sokkal ízletesebb lesz. Olaj helyett süsd tepsiben, nem szívja magát tele olajjal.
Sonkával, sajttal töltött, omlós csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 3 db paradicsom
- 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán hasítsd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Így egy zsebet készítesz rajta. Szórd meg sóval, borssal, provance-i fűszerkeverékkel, majd a pihentesd legalább fél-egy órát a hűtőben. A paradicsomot vágd karikákra, a sajt felét és a sonkát is szeleteld fel.
A zsebekbe tegyél mindegyikből, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe, és a hús alá önts kevés vizet. A maradék sajtot szórd a csirkemellek tetejére, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a hús puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, kiveheted a sütőből.
A csirkemellhez még több friss zöldséget is rakhatsz, így is laktató és ízletes ebéd lesz.