Sonkával, mozzarellával töltött csirkemell: ropogós bundában még finomabb
A sajttal, sonkával töltött csirkemell igazi klasszikus, amit azért egy-két praktikával változatossá is tehetsz.

sonkaval-mozzarellaval-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különféle töltött, bundázott csirkemellek megunhatatlanok. Ha a zsemlemorzsába reszelt parmezánt is szórsz, a szokottnál is finomabb lesz. Mivel nem kell pácolni, gyorsan elkészülsz vele. Hétköznapra és nagyobb családi alkalmakra is kitűnő választás. A hagyományos köretek mellett jól illenek hozzá a párolt és a sült zöldségek is.  

Sonkával, mozzarellával töltött, rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 3 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Oldalt vágd be mindegyiket úgy, hogy ne szeld ketté őket. Hajtsd ki óvatosan, és klopfold ki egy kicsit, majd töltsd meg mozzarellával és sonkával. A csirkemelleket tűzd össze hústűvel vagy fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. 
 

Panírozd be a húst a hagyományos módon. Tehát forgasd meg előbb lisztben, majd villával felvert tojásban, végül a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Rakd forró olajba, és süsd meg minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le. 
Ha szereted együtt a sós és az édes ízeket, süss csirkemellet barackkal. 

Ezt is szeretjük