Ropogós sonkás tekercs húsvéti maradékokból
Ha kicsit sok sonkát szereztél be a locsolóknak, ne aggódj, süss belőle isteni sós sütiket!
A füstölt főtt sonka ugyan magában is remek étel, de ledarálva vagy apróra vágva és ropogós tésztába tekerve ellenállhatatlan sörkorcsolya.
Valamilyen mártogatóssal kiegészítve is isteni, de magában is megállja a helyét.
Sonkás tekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 30 dkg darált vagy apróra vágott főtt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg krémsajt
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A leveles tésztát - szobahőmérsékletű legyen, akkor tudsz vele dolgozni - nyújtsd vékonyra, majd kend meg a krémsajttal, ha hangulatod éppen úgy diktálja, szórd meg némi zöldfűszerrel, frissen őrölt borssal vagy egy kis snidlinggel.
Ha kész vagy a kenéssel, jöhet a sonka. Egyenletesen szórd végig a krémsajttal megkent területet, majd jöhet a reszelt sajt az egész tetejére.
Ha mindezzel kész vagy, tekerd fel jó szorosan, majd karikázd egyenletes vastagságú szeletekre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a tekercseket, kend meg őket a felvert tojással, esetleg szórd meg magvakkal. Kétszáz fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.
Sajtos ropogtatnivalók
A sós rágcsálnivalókra képtelenség nemet mondani, te se tedd, inkább próbálj ki minél többet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kenyér
- tészta
Igazi, ropogós bagett házilag
- sajt
- sós sütemény
Isteni, sajttal töltött puffancsok
- mexikó
- paradicsom