Ropogós sonkás tekercs húsvéti maradékokból
Ha kicsit sok sonkát szereztél be a locsolóknak, ne aggódj, süss belőle isteni sós sütiket!

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A füstölt főtt sonka ugyan magában is remek étel, de ledarálva vagy apróra vágva és ropogós tésztába tekerve ellenállhatatlan sörkorcsolya.

Valamilyen mártogatóssal kiegészítve is isteni, de magában is megállja a helyét.

Sonkás tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 30 dkg darált vagy apróra vágott főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A leveles tésztát - szobahőmérsékletű legyen, akkor tudsz vele dolgozni - nyújtsd vékonyra, majd kend meg a krémsajttal, ha hangulatod éppen úgy diktálja, szórd meg némi zöldfűszerrel, frissen őrölt borssal vagy egy kis snidlinggel.

Ha kész vagy a kenéssel, jöhet a sonka. Egyenletesen szórd végig a krémsajttal megkent területet, majd jöhet a reszelt sajt az egész tetejére.

Ha mindezzel kész vagy, tekerd fel jó szorosan, majd karikázd egyenletes vastagságú szeletekre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a tekercseket, kend meg őket a felvert tojással, esetleg szórd meg magvakkal. Kétszáz fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos ropogtatnivalók

A sós rágcsálnivalókra képtelenség nemet mondani, te se tedd, inkább próbálj ki minél többet!

Ezt is szeretjük