Ropogós sonkás tekercs húsvéti maradékokból

Ha kicsit sok sonkát szereztél be a locsolóknak, ne aggódj, süss belőle isteni sós sütiket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A füstölt főtt sonka ugyan magában is remek étel, de ledarálva vagy apróra vágva és ropogós tésztába tekerve ellenállhatatlan sörkorcsolya.

Valamilyen mártogatóssal kiegészítve is isteni, de magában is megállja a helyét.

Sonkás tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 30 dkg darált vagy apróra vágott főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A leveles tésztát - szobahőmérsékletű legyen, akkor tudsz vele dolgozni - nyújtsd vékonyra, majd kend meg a krémsajttal, ha hangulatod éppen úgy diktálja, szórd meg némi zöldfűszerrel, frissen őrölt borssal vagy egy kis snidlinggel.

Ha kész vagy a kenéssel, jöhet a sonka. Egyenletesen szórd végig a krémsajttal megkent területet, majd jöhet a reszelt sajt az egész tetejére.

Ha mindezzel kész vagy, tekerd fel jó szorosan, majd karikázd egyenletes vastagságú szeletekre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a tekercseket, kend meg őket a felvert tojással, esetleg szórd meg magvakkal. Kétszáz fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos ropogtatnivalók

A sós rágcsálnivalókra képtelenség nemet mondani, te se tedd, inkább próbálj ki minél többet!

Finom sajtos ropogtatnivalók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük