Ropogós sonkás tekercs húsvéti maradékokból
Ha kicsit sok sonkát szereztél be a locsolóknak, ne aggódj, süss belőle isteni sós sütiket!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

Ezek a leghatásosabb méregtelenítő turmixok: segítik az emésztést és szépítik a bőrt »

Csökkenti a gyulladást és a hegesedést is megakadályozza: ez a cink szerepe a bőrápolásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A füstölt főtt sonka ugyan magában is remek étel, de ledarálva vagy apróra vágva és ropogós tésztába tekerve ellenállhatatlan sörkorcsolya.

Valamilyen mártogatóssal kiegészítve is isteni, de magában is megállja a helyét.

Sonkás tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 30 dkg darált vagy apróra vágott főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A leveles tésztát - szobahőmérsékletű legyen, akkor tudsz vele dolgozni - nyújtsd vékonyra, majd kend meg a krémsajttal, ha hangulatod éppen úgy diktálja, szórd meg némi zöldfűszerrel, frissen őrölt borssal vagy egy kis snidlinggel.

Ha kész vagy a kenéssel, jöhet a sonka. Egyenletesen szórd végig a krémsajttal megkent területet, majd jöhet a reszelt sajt az egész tetejére.

Ha mindezzel kész vagy, tekerd fel jó szorosan, majd karikázd egyenletes vastagságú szeletekre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a tekercseket, kend meg őket a felvert tojással, esetleg szórd meg magvakkal. Kétszáz fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos ropogtatnivalók

A sós rágcsálnivalókra képtelenség nemet mondani, te se tedd, inkább próbálj ki minél többet!

Ezt is szeretjük