30 perces sonkás, tojásos muffin: legalább olyan jó, mint a pogácsa
Ha nem tudod, mit kezdj a maradék tojással és sonkával, dobd fel vele a sós muffint! Nem győzöd majd kapkodni a sütit a tányérról.

- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »
- Az 53 éves Gillian Anderson elbűvölően nőies: ilyen natúr fotók rég készültek róla »
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
Fantasztikus reggelit készíthetsz a húsvéti maradékokból, a sonkás-tojásos muffin ráadásul laktató. Bár egy kicsit több időt vesz igénybe, mint megkenni a kenyeredet, így is csupán 10 perc munka van vele. Ami nem fogy el reggelire, jól jöhet még egy laktató leveshez, főzelékhez második fogásnak. Ha több a maradék sonka, tojás, duplázhatod is az adagot.
Sonkás, tojásos muffin
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre sonka
- 0.5 bögre olaj
- 0.5 bögre sajt
- 0.5 bögre főtt tojás
- 3 db zöldhagyma
- 2 db tojás
- 2 ág kakukkfű
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Szórd egy tálba a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a sót, a kakukkfüvet és az apróra vágott zöldhagymát. Egy másik tálban dolgozz simára egy tojást a tejjel és az olajjal, majd forgasd hozzá a lisztes keveréket. Végül rakd bele a reszelt sajt háromnegyedét, a feldarabolt sonkát és tojást. Jó sűrű masszát kell kapnod.
A tésztát kanalazd papírokkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, a tetejét kend meg a másik tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süsd aranybarnára, majd hagyd a tésztákat sütőrácson kihűlni.
A kolbászos-sajtos muffinnal is feltétlenül érdemes próbálkozni. A tészta omlós és nagyon laktató!
Még több recept