30 perces sonkás, tojásos muffin: legalább olyan jó, mint a pogácsa
Ha nem tudod, mit kezdj a maradék tojással és sonkával, dobd fel vele a sós muffint! Nem győzöd majd kapkodni a sütit a tányérról.

sonkas-tojasos-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fantasztikus reggelit készíthetsz a húsvéti maradékokból, a sonkás-tojásos muffin ráadásul laktató. Bár egy kicsit több időt vesz igénybe, mint megkenni a kenyeredet, így is csupán 10 perc munka van vele. Ami nem fogy el reggelire, jól jöhet még egy laktató leveshez, főzelékhez második fogásnak. Ha több a maradék sonka, tojás, duplázhatod is az adagot. 

Sonkás, tojásos muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre sonka
  • 0.5 bögre olaj
  • 0.5 bögre sajt
  • 0.5 bögre főtt tojás
  • 3 db zöldhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Szórd egy tálba a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a sót, a kakukkfüvet és az apróra vágott zöldhagymát. Egy másik tálban dolgozz simára egy tojást a tejjel és az olajjal, majd forgasd hozzá a lisztes keveréket. Végül rakd bele a reszelt sajt háromnegyedét, a feldarabolt sonkát és tojást. Jó sűrű masszát kell kapnod.

A tésztát kanalazd papírokkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, a tetejét kend meg a másik tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süsd aranybarnára, majd hagyd a tésztákat sütőrácson kihűlni. 
A kolbászos-sajtos muffinnal is feltétlenül érdemes próbálkozni. A tészta omlós és nagyon laktató!

Ezt is szeretjük