Krémes tepsis krumpli füstölt sonkával: ez a legfinomabb szósz titka
A füstölt sonkával egybesütött tepsis krumpliban minden benne van, amiért szeretjük a házias fogásokat.

A krumpli és a füstölt sonka párosa a garancia arra, hogy ez a finom egytálétel egy pillanat alatt belopja magát a te szívedbe is. A tepsis krumplik mindig nagy népszerűségnek örvendenek, főleg, ha ilyen finom, fűszeres szósz fogja össze őket.
Sonkás tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 40 dkg füstölt sonka
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 dl alaplé
- 2.5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál vöröshagymapor
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Először a szószt készítsd el. A vajat egy lábosban olvaszd fel, majd tedd rá a lisztet, és kézi habverővel kevergesd fél percig. Ezután öntsd fel a tejjel és az alaplével, szórd meg vöröshagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor húzd le a tűzről, és keverd el a reszelt sajt felével.
A sonkát vágd kockákra. A krumplit hámozd meg és gyaluld le vagy késsel vágd egész vékony karikákra. Tedd őket egy tepsibe, és forgasd össze a szósszal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre.
Mézes-mustáros sült krumpli: jó ropogósra sül a külseje
Ez a sült krumpli tökéletes köret egy hideg, téli estén egy finom sült hús mellé. Kívül ropogós, belül puha, miközben pikánsan édes ízt kölcsönöz neki a méz és a mustár.
ElolvasomKép: foodandstyle / Getty Images
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- egytálétel
Egytepsis krumplis sertéscomb: szaftos és laktató

- egytálétel
- kelkáposzta
Kiadós rakott kelkáposzta krumplival rétegezve: a tepsibe vékonyra szelt sonka is kerül

- egytálétel
- kolbász