Krémes tepsis krumpli füstölt sonkával: ez a legfinomabb szósz titka

A füstölt sonkával egybesütött tepsis krumpliban minden benne van, amiért szeretjük a házias fogásokat.

Tepsis krumpli füstölt sonkával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumpli és a füstölt sonka párosa a garancia arra, hogy ez a finom egytálétel egy pillanat alatt belopja magát a te szívedbe is. A tepsis krumplik mindig nagy népszerűségnek örvendenek, főleg, ha ilyen finom, fűszeres szósz fogja össze őket.

Sonkás tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dl alaplé
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vöröshagymapor
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a szószt készítsd el. A vajat egy lábosban olvaszd fel, majd tedd rá a lisztet, és kézi habverővel kevergesd fél percig. Ezután öntsd fel a tejjel és az alaplével, szórd meg vöröshagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor húzd le a tűzről, és keverd el a reszelt sajt felével.

A sonkát vágd kockákra. A krumplit hámozd meg és gyaluld le vagy késsel vágd egész vékony karikákra. Tedd őket egy tepsibe, és forgasd össze a szósszal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre.

Mézes-mustáros sült krumpli: jó ropogósra sül a külseje

Ez a sült krumpli tökéletes köret egy hideg, téli estén egy finom sült hús mellé. Kívül ropogós, belül puha, miközben pikánsan édes ízt kölcsönöz neki a méz és a mustár.

Elolvasom

Kép: foodandstyle / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük