Sonkába töltött, roppanós zöldségek sütőben sütve: szénhidrátszegény, rostdús fogás
Ha újdonságra, könnyű falatokra vágysz, a sonkába töltött zöldségeket próbáld ki!

Sonkába töltött, roppanós zöldségek sütőben sütve: szénhidrátszegény, rostdús fogás
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha olyan ebéd vagy vacsora kell, ami gyorsan elkészül, nem kell vele sokat foglalkozni, akkor ezt feltétlenül vedd számításba! A sonkába töltött, sült zöldségek önálló fogásként is megállják a helyüket. Feltétlenül jó minőségű sonkát használj. Bármilyen, hűtődben vagy kertedben fellelhető zöldség jól jöhet.

Sonkába töltött zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet sonka
  • 25 dkg spárga
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál morzsolt kukorica
  • 1 fej karfiol
  • 1 db zeller
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg alaposan, a spárgát tisztítsd meg, a karfiolt szedd rózsáira, és a zellerrel együtt vágd kis darabokra. Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint, és többször megkeverve párold négy-öt percig. 

A sonkát terítsd ki, és pakold meg zöldségekkel, majd tekerd jól fel. Ha szeretnéd, hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét. Rakd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, szórd meg a tetejét sajttal, kevés pirospaprikával vagy chilivel, és előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt. Ha a sonka és a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük