Sonkába töltött, roppanós zöldségek sütőben sütve: szénhidrátszegény, rostdús fogás
Ha újdonságra, könnyű falatokra vágysz, a sonkába töltött zöldségeket próbáld ki!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Ha olyan ebéd vagy vacsora kell, ami gyorsan elkészül, nem kell vele sokat foglalkozni, akkor ezt feltétlenül vedd számításba! A sonkába töltött, sült zöldségek önálló fogásként is megállják a helyüket. Feltétlenül jó minőségű sonkát használj. Bármilyen, hűtődben vagy kertedben fellelhető zöldség jól jöhet.
Sonkába töltött zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sonka
- 25 dkg spárga
- 15 dkg sajt
- 5 evőkanál morzsolt kukorica
- 1 fej karfiol
- 1 db zeller
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg alaposan, a spárgát tisztítsd meg, a karfiolt szedd rózsáira, és a zellerrel együtt vágd kis darabokra. Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint, és többször megkeverve párold négy-öt percig.
A sonkát terítsd ki, és pakold meg zöldségekkel, majd tekerd jól fel. Ha szeretnéd, hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét. Rakd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, szórd meg a tetejét sajttal, kevés pirospaprikával vagy chilivel, és előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt. Ha a sonka és a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Még több recept