Sonkába töltött, roppanós zöldségek sütőben sütve: szénhidrátszegény, rostdús fogás
Ha újdonságra, könnyű falatokra vágysz, a sonkába töltött zöldségeket próbáld ki!

Sonkába töltött, roppanós zöldségek sütőben sütve: szénhidrátszegény, rostdús fogás
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha olyan ebéd vagy vacsora kell, ami gyorsan elkészül, nem kell vele sokat foglalkozni, akkor ezt feltétlenül vedd számításba! A sonkába töltött, sült zöldségek önálló fogásként is megállják a helyüket. Feltétlenül jó minőségű sonkát használj. Bármilyen, hűtődben vagy kertedben fellelhető zöldség jól jöhet.

Sonkába töltött zöldségek

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sonka
  • 25 dkg spárga
  • 15 dkg sajt
  • 5 evőkanál morzsolt kukorica
  • 1 fej karfiol
  • 1 db zeller
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg alaposan, a spárgát tisztítsd meg, a karfiolt szedd rózsáira, és a zellerrel együtt vágd kis darabokra. Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint, és többször megkeverve párold négy-öt percig. 

A sonkát terítsd ki, és pakold meg zöldségekkel, majd tekerd jól fel. Ha szeretnéd, hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét. Rakd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, szórd meg a tetejét sajttal, kevés pirospaprikával vagy chilivel, és előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt. Ha a sonka és a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük