Fasírtgolyók sokmagvas bundában: tavaszi salátákhoz egyszerűen mennyei
Bármilyen szabadtéri összejövetelen, családi ebéden nagy sikert arathatsz, ha a megszokott fasírtgolyókat sokmagvas bundába forgatva dobod fel.
Ki ne szeretné a finom, fűszeres fasírtgolyókat? A megszokott ropogós húsgombócok még finomabbak, ha a bundázásukhoz használt zsemlemorzsába magvakat keversz. Készítheted darált sertés- vagy marhahúsból, a legizgalmasabb azonban úgy lesz, ha vegyíted.
Fasírtgolyók sokmagvas bundában
Hozzávalók
A fasírtgolyókhoz
- 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoranna
- só
- bors
A bundázáshoz
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál napraforgómag
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tedd egy tálba a darált húst, add hozzá a zsemlemorzsát, üsd bele a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymát, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával, majd kézzel gyúrd össze az egészet. Tedd be a hűtőbe fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tányérban keverd össze a bundázáshoz való zsemlemorzsát a magvakkal. Egy serpenyőben hevíts olajat. A húsos masszából nedves kézzel gyúrj golyókat, forgasd meg őket a magos zsemlemorzsában, majd süsd ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd papírral bélelt tányérra.
Tálald krémes, tavaszi kukoricasalátával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept