Kiadós skót tojás ropogós bundában: darált húsos gombócba kerül a töltelék

A darált húsban kisütött skót tojás akár egy kiadós reggeli gyanánt is tökéletes.

Skót tojás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az angolszász országokban népszerű skót tojást hagyományosan darált marhahúsból készítik, de csirkéből vagy pulykából is nagyon finom. A felhasznált tojást ne főzd túl keményre, olyan hét-nyolc perc pont elég lesz neki.

Skót tojás

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 6 tojás + 1 a darált húshoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 zsemle
  • 1 hagyma
  • bors

A bundázáshoz

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Hat tojást forró vízben főzz ki hét-nyolc perc alatt. Ha készen vannak, kanállal szedd ki, és emeld hideg vízbe őket. Ha kihűltek, hámozd le a héjukat. A húsos masszához a zsemlét áztasd vízbe, nyomkodd ki, és add hozzá a darált húst. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást és a mustárt, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Oszd hat részre, lapogasd el, mindegyik adag közepébe helyezz egy tojást, és burkold be. Az így kapott labdákat a szokott módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és időnként megforgatva tíz perc alatt süsd ki, majd papírtörlőn szárítsd meg őket.

Hasonló elven készül a régimódi Stefánia-vagdalt is: a tojással töltött fasírt hidegen is nagyon finom.

Stefánia-vagdalt pont úgy, ahogy a nagyi is készítette - A töltött fasírt hidegen is isteni

A Stefánia-vagdalt igazi retró étel, főleg a 80-as években volt népszerű, minden jeles napon biztos helye volt az ünnepi asztalon.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük