Kiadós skót tojás ropogós bundában: darált húsos gombócba kerül a töltelék
A darált húsban kisütött skót tojás akár egy kiadós reggeli gyanánt is tökéletes.
Az angolszász országokban népszerű skót tojást hagyományosan darált marhahúsból készítik, de csirkéből vagy pulykából is nagyon finom. A felhasznált tojást ne főzd túl keményre, olyan hét-nyolc perc pont elég lesz neki.
Skót tojás
Hozzávalók 6 darabhoz
- 50 dkg darált hús
- 6 tojás + 1 a darált húshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 zsemle
- 1 hagyma
- só
- bors
A bundázáshoz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hat tojást forró vízben főzz ki hét-nyolc perc alatt. Ha készen vannak, kanállal szedd ki, és emeld hideg vízbe őket. Ha kihűltek, hámozd le a héjukat. A húsos masszához a zsemlét áztasd vízbe, nyomkodd ki, és add hozzá a darált húst. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást és a mustárt, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Oszd hat részre, lapogasd el, mindegyik adag közepébe helyezz egy tojást, és burkold be. Az így kapott labdákat a szokott módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és időnként megforgatva tíz perc alatt süsd ki, majd papírtörlőn szárítsd meg őket.
Hasonló elven készül a régimódi Stefánia-vagdalt is: a tojással töltött fasírt hidegen is nagyon finom.
Stefánia-vagdalt pont úgy, ahogy a nagyi is készítette - A töltött fasírt hidegen is isteni
A Stefánia-vagdalt igazi retró étel, főleg a 80-as években volt népszerű, minden jeles napon biztos helye volt az ünnepi asztalon.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció