Így készül az izraeli shakshuka, a közel-keletiek isteni lecsója

A színes, ízes shakshukába több paradicsom kerül, mint paprika. A római köményt ki ne hagyd belőle!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden országnak megvan a saját lecsója, Izraelben és környékén a shakshuka hódít. Az alapok megegyeznek a miénkkel, a laktató étel leginkább a fűszerezésben és a paprika mennyiségében tér el. Ha bírod a csípőset, mindenképp rakj bele chilit is! Kenyér helyett kínálhatsz hozzá pitát.

shakshsuka

Shakshuka receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő, alaposan mosd meg, majd vágd fel hasonló nagyságú darabokra. A paprikát karikázd, a paradicsomot kockázd fel. Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, dobd bele a vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd kicsit később a paprikát, és fedő alatt párold négy-öt percig. Fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Mehet hozzá a felkockázott és a hámozott paradicsom is, és süsd még körülbelül 10-15 percig. Ha túl sok a leve, vedd nagyobbra a lángot.

Amikor már minden puha, készíts négy mélyedést a lecsóba, és üsd bele a tojásokat. Süsd négy-öt percig, attól függően, hogy mennyire szereted folyósan a sárgáját. Végül szórd meg aprított petrezselyemmel.

shakshuka-receptje
Ezt is szeretjük