Fokhagymás szaftban sült sertéstarja: szinte lehetetlen elrontani

A fokhagymás sertéstarja szaftjába egy meglepő hozzávaló is kerül: ez adja meg az igazi karakterét.

Sertéstarja fokhagymás szószban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán nincs is finomabb húsrész a sertéstarjánál: szaftos, omlós, kiszárítani szinte lehetetlen. Nagyon jól megy hozzá a fokhagymás szósz, amelyet most bolondíts meg barna cukorral! Így finom, karamelles árnyalatot kap a fogás, és egészen új, felejthetetlen élményt nyújt.

Sertéstarja fokhagymás szószban

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéstarja
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors

Az öntethez:

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg barna cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 0.5 dl almaecet
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben készítsd el a szószt. A vajat olvaszd fel, add hozzá a cukrot, a zúzott fokhagymát, az almaecetet, egy kevés sót és borsot, és kevergesd, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor húzd le a tűzről.

 

A hússzeleteket enyhén klopfold ki, és szórd meg sóval, borssal mindkét oldalukat. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd el rajta a húst, öntözd meg a szósszal, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe. Egy és negyed óra elteltével fordítsd meg a hússzeleteket, így süsd tovább, majd fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további húsz percig, amíg a szósz besűrűsödik.

Így készül a híres vadászszelet: sűrű gombamártás az alapja

A vadászszelet, vagy ahogyan azt Németországban hívják, a jägerschnitzel, egy könnyen elkészíthető, mennyei gombamártás kíséretében tálalt húsos főétel.

Elolvasom

Kép: Penpak Ngamsathain / Getty Images

Ezt is szeretjük