Ízletes, szaftos sertésszelet Holstein módra: gyors, egyszerű és laktató is
A sertésszelet Holstein módra igazi retró fogás, ami még mindig szerepel a vendéglők étlapján, és otthon is könnyen elkészítheted.

holstein-szelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha csak kicsit dobnád fel a fűszeres sertésszeletet, akkor készítsd el Holstein módra, azaz süss a tetejére tükörtojást! Az ínyenc fogás egyáltalán nem munka- és időigényes, fél óra alatt elkészülsz vele. Igaz, érdemes pácolni egy kicsit.  

Sertésszelet Holstein módra

Hozzávalók:

  • 4 db sertésszelet
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a karajt szeleteld fel fél-egy centi vastagra, és klopfold ki egy kicsit. Érdemes a széleit néhány helyen bevagdosni, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd állni legalább fél óráig, hogy a fűszerek kicsit átjárják a húst. 
 

Sütés előtt forgasd lisztbe a szeleteket. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, forrósítsd fel, és süsd a húst oldalanként két-két percig. Szedd ki a hússzeleteket, majd üsd a tojásokat a forró olajba. Süsd kis lángon körülbelül három-négy percig, míg a fehérje teljesen megszilárdul. A tükörtojást tedd a hús tetejére.
A bakonyi sertésborda is régi kedvenc, szalonnával pedig még csábítóbbá teheted. 

Ezt is szeretjük