Ízletes, szaftos sertésszelet Holstein módra: gyors, egyszerű és laktató is
A sertésszelet Holstein módra igazi retró fogás, ami még mindig szerepel a vendéglők étlapján, és otthon is könnyen elkészítheted.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha csak kicsit dobnád fel a fűszeres sertésszeletet, akkor készítsd el Holstein módra, azaz süss a tetejére tükörtojást! Az ínyenc fogás egyáltalán nem munka- és időigényes, fél óra alatt elkészülsz vele. Igaz, érdemes pácolni egy kicsit.
Sertésszelet Holstein módra
Hozzávalók:
- 4 db sertésszelet
- 4 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha szükséges, a karajt szeleteld fel fél-egy centi vastagra, és klopfold ki egy kicsit. Érdemes a széleit néhány helyen bevagdosni, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd állni legalább fél óráig, hogy a fűszerek kicsit átjárják a húst.
Sütés előtt forgasd lisztbe a szeleteket. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, forrósítsd fel, és süsd a húst oldalanként két-két percig. Szedd ki a hússzeleteket, majd üsd a tojásokat a forró olajba. Süsd kis lángon körülbelül három-négy percig, míg a fehérje teljesen megszilárdul. A tükörtojást tedd a hús tetejére.
A bakonyi sertésborda is régi kedvenc, szalonnával pedig még csábítóbbá teheted.
Még több recept