Gazdag sertésraguleves rengeteg zöldséggel: ez lesz hozzá a tökéletes levesbetét

Készítsd el ma a sertésragulevest kicsit másképpen, és főzz bele árpagyöngyöt!

Sertésraguleves árpagyönggyel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertésraguleves sok zöldséggel kiadós, tápláló fogás: most csavarj rajta egyet, és legyen a levesbetét árpagyöngy! Ha még nem ismered ezt a gerslinek is nevezett alapanyagot, érdemes tenned vele egy próbát, ugyanis tele van rostokkal, emellett lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, így laktat, de nem emeli meg a vércukorszintet.

Sertésraguleves árpagyönggyel

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sertéstarja
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 l alaplé
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt folyó víz alatt öblítsd le, majd áztasd be háromszoros mennyiségű vízbe. Hagyd így egy éjszakát.

 

Másnap a húst kockázd fel, és olajon pirítsd meg. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el főzni. Közben a sárgarépát és a fehérrépát tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd a hús mellé. Lassú tűzön gyöngyöztesd. 40 perc múlva mehet bele a zöldborsó, a zöldbab és a leszűrt árpagyöngy. Így főzd további 20 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

A gersli a hagyományos sóletnek is kihagyhatatlan hozzávalója.

A tökéletes sólet titka a hosszú sütés - Hagyományos tésztabetétet is mutatunk hozzá

A legjobb dolog, ami szombat délben történhet, legalábbis a tradicionális zsidó családoknál, az a sólet.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Brian Hagiwara

Ezt is szeretjük