Gazdag sertésraguleves rengeteg zöldséggel: ez lesz hozzá a tökéletes levesbetét
Készítsd el ma a sertésragulevest kicsit másképpen, és főzz bele árpagyöngyöt!
A sertésraguleves sok zöldséggel kiadós, tápláló fogás: most csavarj rajta egyet, és legyen a levesbetét árpagyöngy! Ha még nem ismered ezt a gerslinek is nevezett alapanyagot, érdemes tenned vele egy próbát, ugyanis tele van rostokkal, emellett lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, így laktat, de nem emeli meg a vércukorszintet.
Sertésraguleves árpagyönggyel
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sertéstarja
- 10 dkg árpagyöngy
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 2 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 l alaplé
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt folyó víz alatt öblítsd le, majd áztasd be háromszoros mennyiségű vízbe. Hagyd így egy éjszakát.
Másnap a húst kockázd fel, és olajon pirítsd meg. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el főzni. Közben a sárgarépát és a fehérrépát tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd a hús mellé. Lassú tűzön gyöngyöztesd. 40 perc múlva mehet bele a zöldborsó, a zöldbab és a leszűrt árpagyöngy. Így főzd további 20 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A gersli a hagyományos sóletnek is kihagyhatatlan hozzávalója.
A tökéletes sólet titka a hosszú sütés - Hagyományos tésztabetétet is mutatunk hozzá
A legjobb dolog, ami szombat délben történhet, legalábbis a tradicionális zsidó családoknál, az a sólet.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Brian Hagiwara