Gazdag sertésraguleves rengeteg zöldséggel: ez lesz hozzá a tökéletes levesbetét
Készítsd el ma a sertésragulevest kicsit másképpen, és főzz bele árpagyöngyöt!
A sertésraguleves sok zöldséggel kiadós, tápláló fogás: most csavarj rajta egyet, és legyen a levesbetét árpagyöngy! Ha még nem ismered ezt a gerslinek is nevezett alapanyagot, érdemes tenned vele egy próbát, ugyanis tele van rostokkal, emellett lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, így laktat, de nem emeli meg a vércukorszintet.
Sertésraguleves árpagyönggyel
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sertéstarja
- 10 dkg árpagyöngy
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 2 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 l alaplé
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt folyó víz alatt öblítsd le, majd áztasd be háromszoros mennyiségű vízbe. Hagyd így egy éjszakát.
Másnap a húst kockázd fel, és olajon pirítsd meg. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el főzni. Közben a sárgarépát és a fehérrépát tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd a hús mellé. Lassú tűzön gyöngyöztesd. 40 perc múlva mehet bele a zöldborsó, a zöldbab és a leszűrt árpagyöngy. Így főzd további 20 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A gersli a hagyományos sóletnek is kihagyhatatlan hozzávalója.
A tökéletes sólet titka a hosszú sütés - Hagyományos tésztabetétet is mutatunk hozzá
A legjobb dolog, ami szombat délben történhet, legalábbis a tradicionális zsidó családoknál, az a sólet.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Brian Hagiwara