Egyszerű, pikáns sertéspörkölt
Így lesz igazán szaftos
A sertéspörkölt mindig bevethető, ízletes hétvégi fogás, és a siker sem kétséges.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kockáztatsz nagyot, ha hétvégén sertéspörkölt lesz a főétel. Vörösborral és csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Remekül illik hozzá a főtt krumpli, a galuska és a tarhonya is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozd meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, és vágd körülbelül 1,5x1,5 centis kockákra. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel. A hagymát zsiradékon pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, és nyomj bele paprikakrémet is. Húzd félre egy kicsit, és szórd meg őrölt pirospaprikával.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Add hozzá a paradicsomot, a paprikát, és fedő alatt párold puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben kóstold meg, ha szükséges, még tégy hozzá fűszert. Ha kell, a vizet is pótold, a végén pedig a felesleges levet pirítsd le róla.

Ezt is szeretjük