Egyszerű, pikáns sertéspörkölt
Így lesz igazán szaftos
A sertéspörkölt mindig bevethető, ízletes hétvégi fogás, és a siker sem kétséges.

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kockáztatsz nagyot, ha hétvégén sertéspörkölt lesz a főétel. Vörösborral és csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Remekül illik hozzá a főtt krumpli, a galuska és a tarhonya is.

Sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozd meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, és vágd körülbelül 1,5x1,5 centis kockákra. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel. A hagymát zsiradékon pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, és nyomj bele paprikakrémet is. Húzd félre egy kicsit, és szórd meg őrölt pirospaprikával.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Add hozzá a paradicsomot, a paprikát, és fedő alatt párold puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben kóstold meg, ha szükséges, még tégy hozzá fűszert. Ha kell, a vizet is pótold, a végén pedig a felesleges levet pirítsd le róla.

Ezt is szeretjük